کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی اورتان (PU) دو نوع معمول از انواع کفپوش صنعتی می باشند. پرسشی که معمولا برای کارفرمایان در این مبحث صنعت ساختمان پیش می آید این است که تفاوت بین کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان در چیست؟ و اولویت انتخاب یکی بر دیگری در شرایط و کاربری های متفاوت در چیست؟
قبل از اینکه درباره تفاوت هایی که ما شناسایی کردیم توضیح دهیم، به این نکته اشاره میکنیم که این تفاوت ها بصورت کلی بین اکثر اپوکسی ها و پلی یورتان ها وجود دارد. قطعا برخی از استثنائات و شرکت هایی که ادعا میکنند که می توانند خواص و نیازهای هر دو گروه را به نقطه برابر برسانند وجود دارد. (به دنبال برخی از بازخوردها تأکید داریم که این مقاله صرفا به کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان برای کفسازی صنعتی بپردازد و شامل سایر کاربرد های پلی یورتان در صنایع دیگر نباشد).
تفاوت عملکردی کفپوش پلی یورتان (پلی اورتان)
با نگاه کردن به تفاوت های عملکردی شروع می کنیم. این ها تفاوت ها می باشند که کاربری نهایی سطح را تحت تاثیر قرار می دهد. کفپوش اپوکسی سخت تر و با دوام تر است و قدرت فشرده سازی بیشتری نسبت به کفپوش پلی اورتان دارد. به همین دلیل است که کفپوش اپوکسی صنعتی انتخاب مناسب تری برای کفسازی سالن های صنایع سنگین، کفسازی انبارها و کفسازی مراکز تدارکات با ترافیک کامیون های سنگین می باشد. کفپوش پلی یورتان معمولا نرم تر و انعطاف پذیرتر از کفپوش اپوکسی است، که باعث می شود مقاومت این کفپوش در برابر خراش و ساییدگی بیشتر باشد، تا جاییکه حالت کشسانی پلی یورتان برخی از ضربات را جذب و دفع می نماید. انعطاف پذیری کفپوش پلی یورتان این موقعیت را فراهم می سازد که در اتاق های انجماد و سردخانه ها که دمای هوا به 30- درجه سانتیگراد هم میرسد انتخاب برتری به عنوان کفپوش سردخانه باشد. همچنین کفپوش پلی یورتان می تواند انتخاب خوبی برای پارکینگ های چند منظوره و بزرگ باشد، چراکه کفپوش پلی یورتان در چنین سطحی علاوه بر یک کفپوش نهایی می تواند به عنوان یک پوشش ضد آب و پوشش ضد خش عمل نماید.