امروزه خانواده بزرگ رزین های اپوکسی (کفپوش اپوکسی) دارای بالاترین کارآیی در بین رزین های موجود در صنعت می باشد.
کفپوش صنعتی چیست؟
کلیه محیط های صنعتی نیازمند کفپوش صنعتی با کیفیت و طول عمر بالا می باشند. امروزه پلیمرها با ورود به حوزه کفپوش های صنعتی، حجم بالایی از جذابیت را در حوزه صنعت به خود اختصاص داده اند به طور مثال کفپوش اپوکسی، کفپوش های پلی یورتان، کامپوزیت و کفپوش های پلی اوره دارای جذابیت بسیار بالایی در این حوزه هستند. کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان میتوانند در رنگ ها و ضخامت های مختلف بر روی سطح بتن آماده سازی شده، اعمال گردند. کفپوش صنعتی به صورت عمده در ضخامت های ۳ الی ۶ میلیمتر بر روی سطح اعمال میشوند. علاوه بر کفپوش های ترموست اشاره شده در بالا، کفپوش های ترموپلاستیک پلی اتیلن و پلی پروپیلن نیز در این حوزه قابلیت استفاده را دارا می باشند.
مزایای کفپوش های صنعتی
کفپوش صنعتی به صورت کلی دارای مقاومت خش پذیری و مکانیکی بسیار بالا می باشند. کفپوش های صنعتی با توجه به نیاز و کاربری سوله با سالن مورد نظر طراحی گردیده و توسط تیم اجرایی بر روی سطح اعمال میگردد.
کفپوش های صنعتی دارای طول عمر بالاتر در مقایسه با کفپوش های معمولی هستند. کفپوش صنعتی به صورت کلی بعد از آماده سازی سطح بر روی آن اعمال میگردند. کفپوش های صنعتی بیشترین کاربرد را در صنایع کاغذ، صنایع بهداشتی و دارویی دارا می باشند. کفپوش های صنعتی با توجه به نوع مواد اولیه و کیفیت دارای قیمت و دوره های گارانتی متفاوتی می باشند.
کفپوش صنعتی اپوکسی
کفپوش های صنعتی دسته بندی های گوناگونی دارند که در بین آنها کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان بیشترین مصرف را در حوزه صنعتی دارند. کفپوش های اپوکسی پلی آمین و کفپوش های اپوکسی پلی آمید به صورت گسترده به عنوان کفپوش صنعتی به کار برده میشوند. کفپوش اپوکسی صنعتی بعد از آماده سازی سطح بتن پوشش داده میشوند. کفپوش های صنعتی اپوکسی به صورت خود تراز یا پوست پرتقالی بر روی سطح اعمال میگردند . کفپوش اپوکسی صنعتی دارای مقاومت سایشی و خش پذیری بالایی می باشند و در صورتیکه آماده سازی سطح به خوبی صورت گرفته باشد، چسبندگی بالایی به سطح دارند.
کفپوش های صنعتی اپوکسی اجرایی بر روی سطح بتن با رنگهای متنوع و خواص ویژه قابلیت اعمال دارد. کفپوش اپوکسی صنعتی دارای مقاومت شیمیایی بالایی هستند که این مقاومت میتواند با ازدیاد نانو مواد بهبود پیدا کند. از طرف دیگر، کفپوش های اپوکسی صنعتی میتوانند با ازدیاد افزودنی های ویژه مقاومت بسیار بالایی در برابر شعله پذیری پیدا کنند. کفپوش صنعتی اپوکسی مقاوم در برابر حریق امروزه جایگاه ویژه ای در صنایع پیدا کرده اند.
کفپوش صنعتی پلی اورتان
کفپوش صنعتی تنوع گسترده ای در حوزه صنایع دارد. کفپوش صنعتی پلی اورتان بیشترین کاربرد را در سالن ها و محوطه های باز جهت کاربری هایی با مقاومت ضربه پذیری بالا و مقاومت محیطی بالا را دارا می باشند. کفپوش پلی اورتان صنعتی در مقایسه با کفپوش های صنعتی اپوکسی دارای مقاومت ضربه پذیری و مقاومت نوری بالاتری هستند.
نحوه اعمال کفپوش صنعتی پلی یورتان بعد از آماده سازی سطح بتن ( ساب سطح و اعمال پرایمر) اتفاق می افتد. کفپوش صنعتی پلی یورتان بسته به نوع صنعت مورد استفاده با ضخامت های بین ۳ الی ۶ میلیمتر اعمال میگردد. کفپوش صنعتی پلی اورتان کاربرد گسترده ای را در صنایع ورزشی دارا می باشد.
کفپوش صنعتی پلی اورتان در رنگ های مختلف و با خواص بسیار ویژه قابلیت تولید و اعمال را دارا می باشند. کفپوش های صنعتی پلی اورتان با توجه به نیاز مشتری میتواند دارای مقاومت خش پذیری و مقامت بالا در برابر شعله را داشته باشد. کفپوش های صنعتی پلی اورتان دارای افزودنی های متعددی می باشد.
استفاده از پلی اورتان در صنایع به صورت بسیار گسترده ای در حال ازدیاد می باشد. سالن های بهداشتی و دارویی نیز به میزان بسیار زیادی نیازمند استفاده از پوشش های صنعتی پلی اورتان می باشند.
انواع کفپوش صنعتی
کفپوش صنعتی به کفپوشی اطلاق می گردد که جهت پوشش های سالن هایی با کاربری صنعتی استفاده می گردند. کفپوش های صنعتی به صورت عمده جزء رزین های ترموست می باشند. این کفپوش ها از مواد اولیه اپوکسی، پلی یورتان و یا پلی اوره می باشند. کفپوش های صنعتی به صورت عمده بر روی سطح بتن یا فلز اجرا می گردد. کفپوش صنعتی اپوکسی بر پایه پلی آمین و پلی آمید قابلیت تولید را دارند. کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان بیشترین کاربرد را در این حوزه دارا می باشند. کفپوش های اپوکسی بعد از آماده سازی سطح که شامل ساب سطح و اعمال پرایمر بر روی آن اعمال می گردد. کفپوش های اپوکسی بیشترین کاربرد را در محیط هایی با مقاومت خوردگی بالا دارا می باشند.
در مناطقی که مقاومت محیطی و مقامت ضربه پذیری بالای کفپوش مد نظر باشد، کفپوش صنعتی پلی یورتان و کفپوش صنعتی پلی اوره، بیشترین کاربرد را دارا می باشد. این در حالیست که کفپوش های پلی یورتان و پلی اوره مقاومت شیمایی اندکی دارند. در میان کفپوش های صنعتی ذکر شده، کفپوش پلی اوره سرعت اجرایی بسیار بالایی را دارا می باشد. کفپوش های پلی اوره در عین اینکه نقش آب بند کنندگی بسیار بالایی را دارند، می توانند مقاومت مکانیکی سطح را نیز افزایش دهند.
قیمت کفپوش صنعتی
کفپوش های صنعتی یکی از مهمترین بخش های اجرایی در کلیه سالن های تولید و حوزه صنعت میباشند. کفپوش صنعتی بیشترین کاربرد را در حوزه صنایع تبدیلی دارا می باشند. قیمت کفپوش صنعتی با توجه به مساحت اجرایی، کیفیت بتن کف، ضخامت اجرایی، نوع مواد اولیه یا رزین مصرفی جهت پوشش برآورد هزینه می گردد. قیمت کفپوش های صنعتی وابستگی بسیار زیادی به نوع مواد اولیه نیز دارد. در این میان، کفپوش های پلی اوره و کفپوش های آکریلیک بیشترین قیمت را به خود اختصاص داده اند. این در حالیست که قیمت کفپوش های صنعتی پلی یورتان یا پلی اورتان و کفپوش اپوکسی در قدم های بعدی قرار می گیرند. به صورت کلی با توجه به اینکه اکثر مواد اولیه مصرفی جهت اجرای کفپوش های صنعتی وارداتی می باشند و قیمت ها تحت تاثیر ارز قرار می گیرد.
اجزای تشکیل دهنده کفپوش صنعتی تنوع گسترده ای دارند. با توجه به تنوع گسترده مواد اولیه مصرفی جهت تولید کفپوش و خواص ویژه ای که می توان به کفپوش های صنعتی اضافه نمود، قیمت تحت تاثیر قرار می گیرد. قیمت کفپوش صنعتی تحت تاثیر ضخامت اعمالی و تعداد لایه های اعمالی نیز قرار می گیرد. قیمت کفپوش صنعتی با ضخامت استاندارد، پلی اوره یا پلی یوریا به ازای واحد متر مربع ۳۵۰ هزار تومان می باشد. قیمت کفپوش صنعتی آکریلیک که کاربرد گسترده ای در صنایع دارویی و بهداشتی دارد، به صورت متوسط برای هر متر مربع ۲۵۰ هزار تومان می باشد. قیمت کفپوش صنعتی پلی یورتان و اپوکسی به ترتیب ۱۲۰ هزار تومان و ۹۰ هزار تومان با احتساب هزینه اجرا می باشد. قیمت های ذکر شده با توجه به نوع مواد اولیه مصرفی و محل اجرا میتواند متفاوت باشد.