پلی یورتان ها را اولین بار اوتو بایر در سال ۱۹۳۷ در آلمان کشف کرد و بعد از آن این مواد با داشتن خواص ویژه، پیشرفت بسیار زیادی را در انواع صنایع جهان داشتند. اولین پلی یورتان از واکنش دی ایزوسیانات تولید شدند. آلیتان ها ترکیباتی هستند که در ساختار آن ها پیوند یورتانی وجود دارد. پلی یورتان (PU) نام عمومی پلیمرهایی است که دارای پیوند یورتانی می باشند. پیوند یورتانی از طریق واکنش افزایشی بین یک گروه ایزوسیانات و یک ترکیب دارای هیدروژن فعال مثل گروه هیدروکسیل تشکیل شده است. گروه های ایزوسیانات به شدت واکنش پذیر بوده و به همین علت پیشرفت واکنش آن ها نیاز به افزایش دما ندارد (واکنش در دمای محیط صورت می گیرد). مهم ترین ویژگی این گروه از پلیمرها این است که پس از واکنش ساختاری پایدار به وجود می آید. خلاصه اینکه، پلی یورتان در اشکال مختلف مانند: فراورده های فوم، فیلم، الاستومرها، پودرها، مایعات و امولسیون ها قابل تولید هستند.
ترکیباتی ایزوسیانات پلی یورتان پلی اورتان
-
۲و۴ یا ۲و۶ تولوئن دی ایزوسیانات
-
۴و۴ یا ۲و۴ دی فنیل متان دی ایزوسیانات
-
۱و۶ هگزا متیلن دی ایزوسیانات
علاوه بر موارد ذکر شده، ترکیبات ایزوسیاناتی دیگری نیز وجود دارند. ترکیباتی که دارای دو گروه هیدروکسیل (OH) یا بیشتر باشند را پلی اُل می نامند و به طور معمول از گونه های زیر استفاده می شود:
-
پلی اتر پلی ال
-
پلی استر پلی ال
-
پلی کربنات پلی ال
-
پلی کاپرولاکتون پلی ال
به علاوه، به جای گروه های هیدروکسیل، ترکیباتی مثل اسیدهای کربوکسیلیک و آمین ها، که دارای هیدروژن فعال هستند نیز می توانند در ترکیب با ایزوسیانات ها مورد استفاده قرار گیرند. به همین دلیل، زمانی که صحبت از پلی یورتان ها می شود، می توان گفت که گونه های بیشماری از آن ها وجود دارد. با توجه به آنچه گفته شد می توان نتیجه گرفت، پلی یورتان ها در موارد گوناگونی مانند: فوم های نرم، فوم های سخت، الاستومرها، چسب ها، روکش ها و پایه های رنگی بکارگرفته می شوند.
نحوه بکارگیری پلی یورتان (پلی اورتان)
پلی یورتان (پلی اورتان) به عنوان یک عایق بسیار مناسب شناخته شده است، که کاربردهای آن با تغییر دانسیته و سلول بندی متفاوت می باشد. این مواد می تواند به عنوان عایق صوت (مواد سلول باز) یا عایق حرارت (مواد سلول بسته)، کفپوش پلی یورتان استفاده شود. عایقکاری به کمک پلی یورتان عموماً یا به صورت پاشش یا تزریق یا پنل پیش ساخته می باشد.
مزایای کفپوش پلی یورتان
-
براق بودن سطح کف پوش های پلی اورتان
-
مقاومت سایشی بسیار بالای کفپوش پلی اورتان
-
اجرای آسان کفپوش پلی اورتان
-
چسبندگی عالی کفپوش پلی یورتان به سطوح بتنی
-
مقاومت بسیار بالای کفپوش های پلی یورتان در برابر اسیدها و قلیاها
-
انعطاف پذیری بسیار مناسب کفپوش پلی یورتان
-
مقاومت بالای کفپوشهای پلی یورتان در برابر ضربه
-
یکپارچه بودن کفپوش پلی یورتان
-
خواص آنتی باکتریال کفپوش پلی یورتان
-
تنوع رنگ و طرح بالا
-
خاصیت اکوستیک کفپوش های پلی یورتان
انواع کفپوش پلی یورتان
یکی از مهم ترین کاربردهای کفپوش پلی یورتان ورزشی یا پلی اورتان، در سالن های ورزشی است. با توجه به اینکه کفپوش پلی یورتان، انعطاف پذیری خوبی دارد و همچنین در مقابل ضربه نیز مقاومت خوبی دارد، به عنوان کفپوش سالن ورزشی گزینه خوبی است. زیرا به مرور زمان کیفیت خود را از دست نمی دهد.
کفپوش پلی یورتان صنعتی
کفپوش های پلی یورتان برای محیط های صنعتی نیز بسیار گزینه مناسبی هستند. زیرا این کفپوش ها مقاومت خوبی نسبت به مواد خطرناک صنعتی و مواد شیمیایی دارند. از جمله کاربردهای این نوع پوشش، در سطوح لوله است. مقاومت خوب و اجرای آسان باعث استفاده از این محصول در سطوح لوله است.
کفپوش پلی یورتان آنتی استاتیک یا کفپوش پلی اورتان ضد جرقه
که قابلیت رسانایی دارد. این نوع پلی یورتان با عبور جریان الکتریسیته ساکن از درون خود، مانع ایجاد جرقه می شود. بنابراین در مکان هایی که جرقه ممکن است صدمات جبران ناپذیری را داشته باشد (مانند انبار مهمات و انبار نگهداری مواد منفجره) می توان از این نوع پلی اورتان استفاده نمود.
کفپوش پلی اورتان ضد خش
این نوع پلی یورتان ها را می توان در مواردی به کار برد که خش شدگی سطح برای کاربری مهم باشد.
کفپوش پلی یورتان دارای آیین نامه ها و استانداردهای مخصوص می باشد و این محصولات باید تست های فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی خاص خود را گذرانده باشند.
به عنوان نکته اخرتوصیه می شود تفاوت های کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان را بررسی نموده تا بهتر نوع کفپوش خود را انتخاب کنید.
کفپوش پلی یورتان به شرط چاقو
آترون متخصص کفپوش پلی یورتان می باشد و از نمونه کارهای ما به شرط چاقو پروژه پلی یورتان خود را سفارش دهید.